Bezárta kapuit a nyári napközis tábor

Bezárta kapuit a nyári napközis tábor

Véget ért pénteken a kispesti általános iskolások kilenchetes nyári napközis tábora a Vass iskolában. Programok sokasága várta a hetente átlagosan száznál több táborozó gyereket. Az önkormányzat 10 millió forinttal támogatta a táborozást.

Az utolsó hét az olimpia jegyében versenyekkel telt a táborban. A pénteki táborzáró fontos eseménye volt a játékok eredményhirdetése, valamint a pedagógusok, segítők és támogatók megjutalmazása a tábor vezetősége által alapított Napközis táborért-díjjal. A tábort szervező Wekerlei Kultúrház és Könyvtár igazgatója, Szabó Mária lapunknak elmondta, az idei programok különösen jól sikerültek, köszönhetően a szabadidő szervezőknek és a pedagógusoknak. Hetente tíz pedagógus felügyelt a táborozókra, munkájukat önkéntesek és közösségi munkát végző diákok is segítették. A korábbi éveknél is érdekesebb, színvonalasabb kínálattal várták a gyerekeket. Naponta többféle sport- és kézműves foglalkozás, társasjáték, uszodai program várta a gyerekeket. Volt mozielőadás, bűnmegelőzési tréning, ásványbemutató és batikolás, tűzoltósági és harcművészeti bemutató is. Hetente egyszer egy hosszabb kirándulást is tettek. Idén olyan különlegességekkel is bővült a program, mint a mogyoródi F1-pálya meglátogatása, az iharkúti Dino Expó és a Tengerecki Alapítvány óriás társasjátékai.

Vinczek György alpolgármester a záróünnepségen elmondta lapunknak, az önkormányzat számára fontos a nyári tábor, hiszen minden évben sok olyan kisgyerek érkezik ide, aki szociális okok miatt az egész nyarat, mind a kilenc hetet a táborban tölti.

Forrás: https://uj.kispest.hu/hirek/5606-bezarta-kapuit-a-nyari-napkozis-tabor

Címkék: napközis, tábor