Nyári napközis tábor

Nyári napközis tábor

Megkezdődött a nyári napközis táborozás
       
A héten kinyitotta kapuit az önkormányzat nyári napközis tábora a Vass iskolában: hetente átlagosan 120-150, főként rászoruló kispesti általános iskolás gyerek szünidős programjáról gondoskodik az önkormányzat. Vinczek György alpolgármester, Bogó Józsefné önkormányzati képviselő, valamint a programokért felelős Wekerlei Kultúrház és Könyvtár (WKK) igazgatója, Szabó Mária és Gábor Ilona, a KMO Művelődési Ház igazgatója ma látogatták meg a táborozókat.

A nyári táborozást idén is 10 millió forinttal támogatta az önkormányzat. A programok ingyenesek, a gyerekek szüleinek a megszokott iskolai étkezés díját kell fizetniük, így akik ingyen étkeznek év közben, most térítésmentesen táborozhatnak – tudtuk meg az alpolgármestertől, aki elmondta, az önkormányzat kiemelten figyel az ételek minőségére, a nagy melegben a folyadékbevitelre és a gyümölcsfogyasztásra, így a Pensio Kft. ételadagjai mellé még plusz gyümölcsöt biztosít a gyerekeknek. Vinczek György külön kiemelte a mai nap eseményeit, amelyek a június 26-i kábítószer-ellenes világnaphoz kapcsolódtak. A KMO Mondj nemet! komplex prevenciós programjának keretében az alsósok számára a rendőrség szakemberei tartottak foglalkozást, a felsősök pedig magával a programmal és a K.I.A.B.Á.L. társasjátékkal ismerkedhettek. A világnap alkalmából írt üzeneteket, kívánságokat délben lufikkal engedték fel a levegőbe a táborozók.  

A 9 hetes, augusztus 25-ig tartó tábor programjait a szabadidő-szervezővel egyeztetve a WKK szervezte idén is. Igyekszünk maximálisan lekötni a gyerekeket, és az életkori sajátosságokat figyelembe véve próbálunk minden napra kellemes elfoglaltságot biztosítani számukra, ezért a táborbeli elfoglaltságok (játék, sport, kézműves foglalkozás, batikolás, tűzzománcozás, bűnmegelőzési társasjáték, közlekedésbiztonsági foglalkozás, aszfaltrajzverseny) mellett minden hétre tervezünk autóbuszos kirándulást, valamint Kispesten kívüli érdekes programokat – mondta el Szabó Mária igazgató.

A tábor idén két helyszínen várja a gyerekeket: 5 hetet a Vass iskolában, majd 4 hetet az Erkel iskolában töltenek a táborozók. Minden héten 10 pedagógus felügyel a gyerekekre, munkájukat önkéntesek és közösségi munkát végző diákok is segítik. A pedagógusok a kerületi iskolából érkeztek, rutinos táboroztatók. A napi egészségügyi ellátásról a Védőnői Szolgálat gondoskodik – mondta el lapunknak a tábort évek óta vezető Büki Katalin.

Dékán Zsuzsa szabadidő-szervezőtől megtudtuk, a csütörtökönkénti autóbuszos kirándulások során a budaörsi Kids Fusion Élményközpontba, Esztergomba (Duna Múzeum), Gárdonyba (Rönkvár és Gárdonyi Géza Emlékház), Dorogra (Palatinus Tófürdő), Nőtincsre (Seholsziget Élménypark), Szigetmonostorra (Klíma Park), Veresegyházra (Medvepark) és Dinnyésre (Várpark) juthatnak el a gyerekek. A budapesti kirándulási programban egyebek mellett szerepel az Állatkert, a Csodák Palotája, a Tarzan Park, a Parlament és az Országgyűlési Múzeum, a Csokimúzeum, az Eleven Park, valamint a Vizes VB úszó selejtezőinek megtekintése, és többször is ellátogatnak a 3D Galériába. Lesz Kakaótúra a kispesti Városházán, rendőrségi nap, megtekintik a táborozók a Budapest Honvéd FC zászlófelvonását a KÖKI előtt lévő Puskás-szobornál. Több alkalommal mozielőadás várja a gyerekeket a KMO-ban, és minden nap 40 fős csoportok mennek a Kispesti Uszodába.   

Címkék: tábor, napközis, Kispest
Kapcsolódó albumok
Napközis tábor
Napközis tábor