wkk

PROGRAM

KARÁCSONYRA HANGOLVA (archiválva 2015. 12. 06.)


Köv. időpont:
Nincs jövőbeni alkalom.Az adventi időszakban kellemes kikapcsolódást ígér a Kispesti Alapfokú Művészetoktatási Intézet tanulóiból és volt növendékeiből álló együttes koncertje, ahol a repertoárban komoly hangvételű darabok és a könnyedebb műfajok egyaránt jelen vannak. Az öt éve fennálló zenekart Ugron Katalin, Dikáczné Kanfi Gabriella és Ambrózyné Tolnai Judit alapította azzal a céllal, hogy a közös muzsikálás örömének közvetítése közben a gyerekek zenei fejlődéséhez is hozzájáruljanak.
A részvétel ingyenes!

Bemutatkozó

A Kispesti Csellózenekar öt éve alakult. Tagjai mind a mi saját lelkes növendékünk, a Kispesti AMI (zeneiskola) tanulói.
A legkisebbek alsó tagozatosak, a legnagyobbak gimnazisták, felnőttek. Fontosnak tartjuk, hogy az órák során a gyerekek megismerkedjenek az együttzenélés rejtelmeivel, több korosztály bevonásával, amelynek kösségformáló ereje is van.
Alapító tanárai Ugron Katalin és Dikáczné Kanfi Gabriella, majd Ambrózyné Tolnai Judit.
Rendszeresen fellépünk a zeneiskola növendékhangversenyein, bemutatóin. Számos alkakommal játszhattunk az Unitárius templomban. Meghívást kaptunk a gödöllői Chopin Zeneiskola újévi hangversenyére. Szerepeltünk több ízben Kispesti Önkormányzat rendezvényein, ahol a múlt évi évzáró koncertünket is tartottuk. Készülünk az I.Fővárosi Cselló Kamara Fesztiválra, ami 2016 áprilisában kerül megrendezésre.
Repertoárunk palettája igen színes. A komoly hangvételű daraboktól egészen a könnyedebb műfajig bezárólag játszunk gordonkára írt kamaraműveket, két, három, négy szólamban, de gyakran kalandozunk más hangszer világába is. A cselló bársonyos hangja áll talán a legközelebb a szép, tiszta emberi hanghoz, ezért szívesen készítünk átiratokat kórusművekből is.
Reméljük, hogy a rendszeres próbákkal, koncertekkel hozzájárulunk a gyerekek zenei fejlődéséhez és közvetíteni tudjuk a közös muzsikálás örömét.
      Ambrózyné Tolnai Judit
      Dikáczné Kanfi Gabriella

Sok szeretettel várjuk koncertünkön!

 

Kapcsolódó galériák:
Címkék: cselló koncert